Opdracht met geurtje aan voor brandweer: vrachtwagen verliest kleine hoeveelheid slachtafval

Koen Baten
De brandweer van Dendermonde kreeg donderdagavond een oproep voor een niet zo fris ruikende karwei. Een vrachtwagen die op het Hoogveld passeerde en via de Mechelsesteenweg naar de N41 reed verloor een deel van zijn lading slachtafval. 

Het slachtafval kwam terecht op de rijbaan en veroorzaakte geurhinder. De brandweer werd er bijgehaald en zij kwamen het goedje opkuisen. De rijbaan werd grondig gereinigd om de geur weg te krijgen. 

Het slachtafval wordt nu tijdelijk opgeslagen en zal daarna overgebracht worden naar Rendac in Denderleeuw. Afgelopen zomer verloor ook al eens een vrachtwagen al een lading slachtafval in Dendermonde. Het ging toen om kippen, en de hoeveelheid was toen ook veel groter. Eén rijstrook werd afgesloten voor het verkeer wat voor lichte vertraging zorgde. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MYRTHE PASS

    Het is verschrikkelijk om elke late avond veel vrachtwagens te zien rijden, vanuit de A12 richting N17 met mooie levende witte kippen richting slachthuis in Dendermonde. Later zie je die vrachtwagens leeg terug keren van de N17 richting A12. Mijn hart doet pijn, dat ik die kippen niet kan redden en hun dood zie tegemoet rijden. En het gaat hier over gigantische hoeveelheden. Dit zou afgeschaft moeten worden!!!