Oost-Vlaanderen heeft nood aan boekhouders

De economie in Oost-Vlaanderen groeit en dus stijgt ook het aantal openstaande vacatures. Vooral de financiële sector en de verzekeringssector werven aan. Daar zien we twintig procent meer vacatures. Opvallend is dat 39 procent van de vacatures in de financiën openstaat voor jobs binnen de boekhouding.

oost-vlaanderen


De stijging komt er volgens Els Van Der Veken, associate director van Walters People, omdat veel ondernemingen hun bedrijfsprocessen willen optimaliseren. "Waar in het verleden vaak een beroep gedaan werd op externe finance professionals, zien we dat bedrijven dergelijke specialisten nu in-house aanwerven." Dat resulteert in een grote vraag naar onder andere boekhouders. Toch geraken ze niet snel ingevuld. "Hoewel de voertaal in de meeste bedrijven het Nederlands is, is drietaligheid vaak een must. Net dat is een struikelblok voor veel kandidaten uit de regio."


"Gezien het tekort aan kandidaten binnen bepaalde domeinen zoals boekhouding, stijgen de salarissen. We verwachten dat dit het komende jaar ook zo zal zijn." (LDO)