Exclusief voor abonnees

Onverwacht toch drukke zomer voor Dominique Van Malder met radioprogramma Blokbusters aan sociale woonblokken: “Als ik niet kan bezig zijn, word ik zot”

Dominique Van Malder in de Boonwijk, waar zijn oma ooit in één van de woonblokken woonde. "Hier een programma maken is emotioneel", zegt hij.
Geert De Rycke Dominique Van Malder in de Boonwijk, waar zijn oma ooit in één van de woonblokken woonde. "Hier een programma maken is emotioneel", zegt hij.
Op Play More van Telenet is momenteel de bejubelde reeks Albatros, een verhaal van en met Dominique Van Malder te zien. En ondertussen trekt de acteur samen met CirQ vzw deze zomer met een mobiele, doorzichtige radiostudio langs sociale woonblokken doorheen Vlaanderen. Starten doet hij deze week in zijn geboortestad Dendermonde. In alles wat hij doet, is wat “reclame” voor de Ros Beiaardstad nooit ver weg. “Je roots moet je koesteren”, zegt hij daarover. Een gesprek over nostalgie, oma’s en liefde voor een stad. En over wat toch onverwachts nog een drukke zomer wordt.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen