Ontbijt met een verhaal zorgt voor ontmoeting

Senioren, sympathisaten en anderstaligen wisselden verhalen uit over hun cultuur In woonzorgcentrum Aymonshof.
Foto Geert De Rycke Senioren, sympathisaten en anderstaligen wisselden verhalen uit over hun cultuur In woonzorgcentrum Aymonshof.

Het ging er gisterenochtend heel gezellig aan toe in de grote zaal van woonzorgcentrum Aymonshof in Dendermonde. Aanleiding was het project 'Ontbijt met een Verhaal'.


Senioren ontmoeten dan sympathisanten en mensen van een andere origine. "We brengen mensen samen rond interculturele volksverhalen", zegt integratieambtenaar Dorien Heuninck. "Uit Dendermonde, Buggenhout en Lebbeke kwamen anderstalige nieuwkomers langs om te vertellen over hun cultuur, streek en land en maken zo hun identiteit duidelijk. Maar tegelijk worden ook onze eigen Vlaamse volksverhalen niet vergeten. Ook die worden verteld bij zo'n ontmoeting", aldus Heuninck.


Met dit project willen de initiatiefnemers inzetten op "samenleven in diversiteit, door middel van dialoog en ontmoeting". "Zoveel mogelijk mensen samenbrengen, kan vooroordelen die er zijn opheffen", klinkt het.


Alle verhalen die de deelnemers gisteren vertelden, worden opgeschreven en gebundeld in een boek. Dat boek zal in juni 2019 uitkomen, gecombineerd met een tentoonstelling. (DND)