Oeps: tiener springt in Dender maar blijft hangen aan vishaak

De brandweer kon de jongen met vereende krachten uit de Dender halen.
Koen Baten De brandweer kon de jongen met vereende krachten uit de Dender halen.
Opmerkelijk incident aan het Sas in Dendermonde zaterdagavond: een tiener sprong er rond 20.15 uur aan de brug in de Dender, maar kwam al snel in de problemen toen hij vast kwam te zitten in een vishaak.

 De jongen kon na de hete dag wel wat verkoeling gebruiken en besloot een sprong in de Dender te wagen, waarbij hij ongelukkigerwijs vast kwam te zitten in een vishaak. Zwemmen lukte nog moeizaam, al kon hij wel nog boven water blijven. De brandweer werd verwittigd en kwam ter plaatse met duikers om de jongeman uit de Dender te vissen. 

De hulpdiensten slaagden erin de vishaak door te snijden en de tiener heelhuids uit het water te halen. De jongen werd wel overgebracht naar het ziekenhuis voor een verdere controle. De stad Dendermonde kondigde enkele weken geleden nog aan dat het verboden is om te zwemmen in de Dender. Mogelijk volgt er dus nog een geldboete voor deze overtreding. 

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle.
Koen Baten Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ann Van Damme

    De vishoek zat gelukkig niet te laag, zodat die zijn hoofd boven water kon houden. Een geluk bij een ongeluk.

  • Van Eersel Guy

    Zeg maar dat je erin gevallen bent, dan kunnen ze hun geldboete vergeten! B)