Nu ook kunst op tuinfestival Rock in dNof

Herman Van Hauwermeiren in zijn tuin.
Foto Geert De Rycke Herman Van Hauwermeiren in zijn tuin.
Muziek en kunst verenigen in een tuin aan de Schelde. Dat is het opzet van Rock in dNof. Herman Van Hauwermeiren stelt zijn tuin aan de Eegene in Oudegem dit weekend weer open voor artiesten en bezoekers. Het resultaat is een gezellig festival.

Herman Van Hauwermeiren had vroeger een fruitkwekerij vlabij de grens met Schoonaarde. Ondertussen bestaat het bedrijf niet meer, maar Herman zorgt wel nog voor bedrijvigheid op de site. "Het begon toen twee muziekgroepen vroegen of ze hier mochten repeteren", vertelt hij. "Ik stemde toe. Ze mochten een repetitiekot gratis gebruiken, maar wel op voorwaarde dat ze één keer per jaar eens in mijn tuin zouden optreden. Ze gingen direct akkoord en zo ontstond een drietal jaar geleden Rock In dNof."


Het festival werd een jaarlijks gebeuren en vanaf dit jaar krijgt het zelfs nog iets extra's mee. Van Hauwermeiren nodigt naast muzikanten voor deze editie ook beeldende kunstenaars uit. "Ik ben zelf ook erg creatief", zegt hij. "Ik vind stukken hout en maak er iets moois mee. In de tuin staan al verschillende exemplaren, maar daar komen nu nog eens de werken van vijf extra gastkunstenaars bij. Het zorgt voor extra sfeer." Schilderkunst, kunstsmederij, beeldhouwwerk en houtsculpturen komen aan bod. De tentoonstelling is open op zaterdag 3 september van 10 tot 18 uur en op zondag 4 september vanaf 13 uur. Op zaterdag treden vanaf 19 uur Jazzhopper, Fungus in Mugs en Ice Runes on the Rocks op. Op zondag kan er vanaf 13 uur gesmuld worden aan Stintjes Foodtrain. Info: h2rman@yahoo.com of http://www.loft-in-den-hof.be. (DND)