Nog twee weken geduld nodig om te mogen skaten in nieuw park

Het beton moet nog uitharden en om te voorkomen dat hoeken en randen afbrokkelen is het nog wachten geblazen om te skaten.
Geert De Rycke Het beton moet nog uitharden en om te voorkomen dat hoeken en randen afbrokkelen is het nog wachten geblazen om te skaten.
Skatende jongeren in Dendermonde zitten meer dan op hete kolen om het gloednieuwe skatepark in Grembergen uit te proberen, maar ze zullen nog wat geduld moeten hebben. Hoewel voorzien was dat de site in februari zou openen, blijkt het skateterrein toch nog niet helemaal klaar. Om vroegtijdige schade te voorkomen, is het nog twee weken wachten.

Al jaren zijn Dendermondse jongeren vragende partij voor een degelijk skateterrein. Omdat het stadsbestuur zich bewust is van de groeiende groep skaters in de stad, besliste het de vroegere tienersite in het Hagewijkpark achter het gemeentehuis van Grembergen te laten ombouwen tot een volledig nieuw skateterrein. Toenmalig schepen van jeugd Lien Verwaeren (CD&V) was stuwende kracht achter het project en de jonge skaters mochten zelf voorstellen doen voor het ontwerp.

Het voorbije najaar ging een aannemer aan de slag om het skatepark te realiseren, op basis van de voorstellen van de jongeren en de Spaanse ontwerper Luka Melloni, zelf professioneel skater en skatekampioen. De site komt tegemoet aan de nieuwste trends op vlak van skating. En de Dendermondse jongeren staan de popelen om het resultaat uit te proberen, zeker omdat gezegd was dat het park eind februari zou openen.

Skatepark nog afgesloten

Het geduld zal echter nog wat op de proef gesteld worden. Het skateterrein is nog altijd volledig afgesloten met hekken. Enkele jongeren die de voorbije dagen toch hun kans waagden om over het hekken te klimmen en met skateboard aan de slag te gaan, werden al weggestuurd door de politie en riskeren een GAS-boete.

“Het skatepark is jammer genoeg nog niet helemaal klaar en er mag dus nog niet op geskatet worden”, zegt schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V). “We weten dat de jongeren razend enthousiast zijn, maar als ze er nu al op skaten kan dat problemen opleveren en duurt de opening nog langer. Het beton is nog redelijk vers gegoten en moet nog drogen, net als de verf. Er zijn ook nog wat afwerkingen nodig en er komt nog wat extra groen. Binnen veertien dagen moet het echt zover zijn. Ik ben alleszins blij dat Dendermonde zo’n prachtig skatedomein zal hebben.”

Een officiële opening van het skatepark wordt op zondag 7 april voorzien, met een skatewedstrijd.

Geert De Rycke1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Alan Janssen

    Vraag me af of er daadwerkelijk zoveel skaters zijn en of de plek niet weer een hangplek gaat worden waar allerlei rotzooi blijft liggen. Met 3 lagere scholen in de buurt zou ik eerder een degelijke speeltuin verwachten voor klein en groot.... zeker nu ze een paar jaar geleden de schommel en wip hebben afgebroken omdat ze niet onderhouden waren.... ben benieuwd! Is er trouwens een graffiti walk voorzien anders is het park toch binnen no time beklad!