Nieuwe naam voor Handelscentrum

Het Handelscentrum van Sint-Gillis, dat alle middenstanders van de Dendermondse deelgemeente verenigt, gaat voortaan door het leven als "Verkén Sint-Gillis". "Onze handelsvereniging is al veertig jaar actief, maar er is de voorbije jaren veel veranderd", klinkt het. "Logischerwijze kiezen we dus voor een andere naam en huisstijl. We laten een nieuwe wind waaien."


De nieuwe naam "Verkén" verwijst met een knipoog naar het gouden varkentje in het wapenschild van Sint-Gillis.


"Omdat we fier zijn op onze identiteit en geschiedenis, maar tegelijk ook open staan voor innovatie en creativiteit", zegt bestuurslid Rikkert De Bruycker. "Zo willen we iedereen aanmoedigen te ontdekken wat de ondernemers in onze gemeente te bieden hebben."


Meteen doet het bestuur hiermee ook afstand van het woord 'centrum', wat deed vermoeden dat de organisatie enkel zelfstandigen samenbrengt die effectief gevestigd zijn in het centrum van Sint-Gillis. En dat is niet het geval.


De vereniging telt ondertussen een recordaantal van 54 leden. "En we willen dat dat aantal nog groeit", klinkt het. "Op een positieve manier samenwerken, dat is wat telt. De ondernemers onder elkaar, maar ook het stadsbestuur en andere handelaarsverenigingen." (DND)