Nieuwe kleedkamers en sanitair voor sporthal

Schepenen Leen Dierick en Carine Verhelst tonen samen met de ontwerpers de nieuwe kleedkamers en douches.
Foto Geert De Rycke Schepenen Leen Dierick en Carine Verhelst tonen samen met de ontwerpers de nieuwe kleedkamers en douches.
Comfortabele, ruime kleedkamers en het sanitair in een nieuw kleedje. Dat is het resultaat van een renovatieproject in de sporthal van Appels. Het stadsbestuur zet daarmee verder in op duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteit van sportinfrastructuur in de stad.

Dat er renovatiewerken nodig waren in de sporthal van Appels, was geen verrassing. Het sportcomplex opende al in 1980 de deuren. "De douches en kleedruimtes verkeerden na liefst 37 jaar nog altijd in hun oorspronkelijke staat", zegt schepen Leen Dierick (CD&V). "Een grondige make-over drong zich dus op. De eerste plannen werden al in 2015 gemaakt, nu zijn ze eindelijk uitgevoerd. De kleedkamers werden afgebroken en weer opgebouwd. En voortaan is er ook degelijk sanitair."


De make-over is meteen te merken voor wie de sporthal van Appels binenkomt. De inkomhal lijkt een stuk ruimer. "De toiletten werken weer naar behoren en de kleedkamers zijn opgesplitst zodat dames en heren in alle comfort kunnen douchen", aldus schepen van Sport, Carine Verhelst (SP.A). "We hielden overigens rekening met een verlanglijstje van de sportclubs om deze werken te voltooien."


Aan de renovatie hing een prijskaartje van ongeveer 370.000 euro. Eerder kreeg de sporthal ook al een nieuwe sportvloer en werd een relightning-project voorzien met energiezuinigere verlichting. Ook de stookplaats werd gerenoveerd. "In totaal is in de meerjarenplanning voor de sporthal van Appels 494.000 euro voorzien voor verbeteringswerken", zegt Dierick. "Gelijktijdig liep overigens ook in de sporthal van Oudegem een soortgelijk project om kleedkamers en sanitair te vernieuwen." (DND)