Nieuwe kinderopvang aan dienstencentrum Zonnebloem

Geert De Rycke
Op de site van lokaal dienstencentrum Zonnebloem in Sint-Gillis-Dendermonde krijgen ze voortaan ook piepjonge bezoekers over de vloer. Het stadsbestuur zorgde er voor een nieuwe kinderopvang ‘Dol-Fijn’. Kinderverzorgsters Annabel en Leen staan er dagelijks klaar om kindjes op te vangen.

Aan De Zonnebloem werd een alternatieve locatie gevonden voor de vorige kinderopvang De Kleine Reus aan het Heldenplein in Dendermonde. Dat ontstond als uniek samenwerkingsverband tussen KTA Dendermonde en het stadsbestuur. De school zorgde er op die manier voor dat leerlingen die afstudeerden, konden starten als kinderverzorgster. Het project startte op de GO!-campus aan de Begijnhoflaan, verhuisde later naar het Heldenplein en zit nu dus aan de Zonnebloem.

“Toegankelijke en kwaliteitsvolle kinderopvang aanbieden is één van de prioriteiten van de stad”, zegt schepen Martine Van Hauwermeiren (CD&V). “We steunen opvanginitiatieven dan ook waar nodig. Aan De Zonnebloem vonden we, binnen ons eigen patrimonium, een mooie stek voor de kinderopvang Dol-Fijn. Er is hier een ruime, klare infrastructuur én een mooie tuin. Het was een hele uitdaging om op korte tijd deze locatie klaar te krijgen, maar we slaagden er toch in de opvang hier te verzekeren. De stad draagt niet voor niets het label ‘kindvriendelijk’.”

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.