Nieuwe fase in heraanleg verkeersomgeving VPK, meer hinder verwacht

De werken starten in juni een nieuwe fase.
Geert De Rycke De werken starten in juni een nieuwe fase.
De komende weken vindt een volgende fase in de werken voor de heraanleg van de verkeersomgeving van papier- en kartonproducent VPK in Oudegem plaats. Het gaat om een cruciale fase in de werken en die zal voor meer hinder voor de omgeving zorgen. Omdat de hoofdingang van het bedrijf tijdelijk niet meer toegankelijk zal zijn voor vrachtwagens, zal al het vrachtverkeer langs de Varenbergstraat en deels de Oude Baan van en naar het bedrijf moeten rijden.

In de eerste week van juni moeten zowel de nutsmaatschappijen als de aannemer in de Hoogtestraat werken. Het is daardoor dat de hoofdingang van VPK een tijdlang niet meer toegankelijk is voor vrachtverkeer. De honderden vrachtwagens die dagelijks af en aan rijden aan VPK, moeten daardoor door woonstraten. Om dat toch zoveel mogelijk in goede banen te leiden, voert het stadsbestuur extra verkeersmaatregelen in.

Parkeerverbod

In de Oude Baan zal het huidige tweerichtingsverkeer behouden blijven. “Eventueel zal na evaluatie door de lokale politie een plaatselijk of volledig parkeerverbod in deze straat ingevoerd worden”, zegt schepen van Openbare Werken Leen Dierick (CD&V). “In de Varenbergstraat zal wel meteen een volledig parkeerverbod ingevoerd worden.”

Omdat het tweede deel van de Varenbergstraat erg smal is, komen daar bijkomend verkeerslichten ter hoogte van de Oude Baan en in de parallelweg met de Hunnenbergstraat. Voor de veiligheid wordt voor de fietsers een aparte wegomlegging voorzien. Zij moeten via de Dr. Frans de Hovrestraat, de Zijpestraat en Hof ten Bos rijden.

De werken rond VPK schieten wel goed op. Als de huidige fase achter de rug is, volgen nog de herinrichting van de Oudegemsebaan, de aanleg van een fietspad langs de spoorlijn tussen de Oude Heirbaan en de Oudegemse baan, en de aanleg van een woonerf aan het kerkhof in de Hunnenbergstraat. Deze fase start ten vroegste in augustus. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.