Nieuwbouw Speelplaneet klaar in 2016

De animatoren maken er opnieuw een leuke zomer van.
Foto GMD De animatoren maken er opnieuw een leuke zomer van.
Ook speelpleinwerking Speelplaneet trapt de zomer op gang. Zestig enthousiaste animatoren staan klaar om Dendermondse kinderen weken vol plezier te bezorgen op de terreinen van De Appelbloesem in Appels. Volgend jaar zou de bouw van de langverwachte nieuwbouw van start gaan.

De Speelplaneet van Dendermonde staat al jaren klaar om kinderen een leuke speelpleinwerking aan te bieden. Jaren werd er gezocht naar een degelijke thuisbasis en die werd gevonden op de terreinen van de gemeentelijke freinetschool De Appelbloesem aan de Heirstraat in Appels. De beloofde nieuwbouw voor De Speelplaneet staat er nog altijd niet, maar de bouwvergunning ervan is wel afgeleverd. "Bedoeling is dat de bouw volgend voorjaar start", zegt schepen van Jeugd Lien Verwaeren (CD&V). "De nieuwbouw moet dan tegen de zomer van 2016 klaar zijn. Het project kost zo'n 1,42 miljoen euro."

Nieuwe animatoren

In tussentijd trekken de jongeren nog hun plan met de beschikbare lokalen van de gemeenteschool en de buitenterreinen. "We zien het helemaal zitten", zegt Dorien Burssens. "Zo'n zestig enthousiaste animatoren staan klaar om er een geweldige zomer van te maken en de kinderen uit Groot-Dendermonde de tijd van hun leven te bezorgen. We zien ons team dit jaar overigens uitgebreid met een heel aantal nieuwe animatoren. Dat doet ons altijd veel plezier."


De Speelplaneet hoopt deze zomer dan ook een pak nieuwe gezichten te mogen verwelkomen. "Onze speelpleinwerking is actief tot en met donderdag 21 augustus", zegt Burssens. "De laatste dag gaan we op uitstap. De overige dagen voorzien we sport en spel. Elke week is er een leuk extraatje voor onze kinderen. Zo gaan we bijvoorbeeld op uitstap naar Kid-Rock in Wetteren, krijgen we een rugbyinitiatie, komt er een 3D-printer naar ons plein en gaan we langs bij Radio Beiaard."


Om er voor te zorgen dat iedereen naar het speelplein kan komen, organiseert het Dendermondse stadsbestuur opnieuw een gratis busdienst. "Die bussen halen de kinderen in heel Dendermonde op", klinkt het. "Op onze bussen zitten er telkens twee animatoren."

Open Speelpleindag

Iedereen kan overigens eens kennismaken met De Speelplaneet, tijdens een Open Speelpleindag op zondag 13 juli van 14 tot 18 uur. Er zijn dan activiteiten voor jong en oud, een kinderfuif en rondleidingen voor (groot)ouders, buren, sympathisanten."Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met onze werking. Bezoekers kunnen dan met eigen ogen zien hoe onze animatoren zich elke dag van de zomer inzetten voor de kinderen." Een dagje spelen bij De Speelplaneet kost 4 euro voor een volledige dag en 2 euro voor een halve dag. Info: www.speelplaneet.net of speelplaneet@speelplein.net. (DND)