Na klachten Fietsersbond: fietspad Mechelsesteenweg krijgt mogelijk groot onderhoud in 2020-2022

De Mechelsesteenweg in Dendermonde is allesbehalve een pretje voor fietsers.
Geert De Rycke De Mechelsesteenweg in Dendermonde is allesbehalve een pretje voor fietsers.
De kans bestaat dat het fietspad op de Mechelsesteenweg, tussen het kruispunt Mechelsepoort en de N41, een ‘grondig onderhoud’ krijgt. Dat heeft de Afdeling Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest laten weten aan de Fietsersbond.

Die organiseerde een aantal maanden geleden een actie rond fietsen op de Mechelsesteenweg en kaartte de fietsonveiligheid en het gebrek aan comfort voor zwakke weggebruikers op deze drukke steenweg aan. “We startten ook een online meldpunt-actie en dat leverde een tiental klachten op over putten, verzakte dekseltjes van riolen, onzachte overgangen aan de zijstraten,...”, zegt voorzitter Pier Tielens. “We speelden het allemaal door aan meldpuntwegen.be en dat bleef blijkbaar niet onopgemerkt. Hier en daar werden immers al wat lichte herstellingen uitgevoerd. Maar beter nog is de mail die we van AWV mochten ontvangen met hoopvol nieuws.”

Daarin staat te lezen dat de afdeling niet opteert voor voorlopige herstellingen aan het fietspad, maar het herstel wil meenemen in een grondig onderhoud. “Bedoeling is om dat project op te nemen in het investeringsprogramma 2020-2022", klinkt het. “We moeten wel de goedkeuring van het ministerie daarover afwachten. Dat gebeurt normaal gezien begin volgend jaar.” De Fietsersbond zal de zaak opvolgen. “Hopelijk wordt er dan ook gewerkt aan de gebrekkige oversteekbaarheid en de veiligheid bij de vele op- en afritten”, klinkt het daar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.