Mogelijk blauwalgen in Brusselse Forten en vijver Wastijnepark

Het wordt voorlopig afgeraden te vissen op de forten.
Copyright : Geert De Rycke Het wordt voorlopig afgeraden te vissen op de forten.
De stad Dendermonde heeft stalen laten nemen uit de Brusselse forten en de vijver aan het Wastijnepark in de Serbosstraat. Mogelijk zitten er blauwalgen in het water. De stalen die genomen zijn moeten op 1 augustus meer duidelijkheid geven of het effectief om blauwalgen gaat. 

Zwemmen is sowieso al verboden in deze wateren, maar de stad wil waarschuwen en vraagt om voorzichtig te zijn in de buurt van het water. Ze raden af om er voorlopig te vissen en aan waterrecreatie te doen. De blauwalgen groeien na een periode van lange droogte en een gebrek aan zuurstof in het water. Het kan voor irritatie zorgen wanneer we er mee in aanraking komen. Ook honden kunnen er last van hebben. De stadsdiensten zullen zo snel mogelijk een update geven over de stalen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.