Meer capaciteit voor jeugdactiviteiten tijdens zomervakantie

Meer kinderen en jongeren zullen de komende zomervakantie kunnen genieten van activiteiten die de stad in het kader van haar Apenstaartwerking aanbiedt. Er zijn extra plaatsen voorzien en er worden extra animatoren aangetrokken.


Het stedelijke aanbod van zomeractiviteiten voor kinderen, zoals knutselworkshops, daguitstappen en crea-ateliers zijn een vaste waarde in Dendermonde en al jaren een succes. Ook activiteiten voor tieners onder de naam You.th zijn even succesvol. Er is zoveel interesse dat een groot deel van de jeugdactiviteiten al direct bij de eerste inschrijfdag volzet zijn.


"Met teleurgestelde jongeren en ouders met de handen in het haar voor een opvangregeling in de vakantie tot gevolg", zegt gemeenteraadslid Nele Cleemput (CD&V).


Cleemput kaartte, op vraag van ouders, een eventuele uitbreiding van het aantal activiteiten aan bij schepen van jeugd Lien Verwaeren (CD&V). Met resultaat.


"We trekken het aantal animatoren op om vervolgens de capaciteit van onze Apenstaartactiviteiten te verhogen", zegt die. "Deze zomer zullen we elke week één themadag organiseren met vijftien extra plaatsen en elke week zeker én keer knutselen met vijf extra plaatsen."


Op het einde van de vakantie volgt er ook nog een Creasportweek, waar ook nog eens 25 plaatsen extra plaatsen voorzien zijn.


Voorts zal komende zomer weer elke week een uitstap plaatsvinden waarbij er zeker veertig kinderen meekunnen. Daarnaast zijn er ook sportkampen en speelpleinwerking.


"We starten ook vroeger met inschrijvingen", zegt Verwaeren. "Al op 10 mei zetten we onze activiteiten open voor geïnteresseerden om te boeken." (DND)