Massale opkomst voor infomarkt rond sluiting overweg

Enkele honderden inwoners uit Oudegem daagden op voor de informarkt van het Dendermondse stadsbestuur in het parochiaal centrum. Stad, Infrabel en provincie lichtten daar de plannen voor een fietssnelweg tussen de Gasthuisstraat en het station van Schoonaarde toe. Maar het project omvat ook de sluiting van drie overwegen in de Hofstraat, Eegene en Bosstraat.

Dat dit voor een massa Oudegemnaren een erg heikel punt is, bleek alvast duidelijk tijdens de infomarkt. Aan de verschillende stands stonden tientallen mensen die uitleg eisten. "Vooral de sluiting van de overweg in de Hofstraat ligt heel gevoelig", getuigt Fernand Van den Abbeele, één van de bewoners. "Het kan er bij de inwoners niet in dat de stad zich zo de les laat spellen door Infrabel. Want daar komt het toch op neer: de overweg moet dicht, want anders wil Infrabel haar grond die nodig is voor onder andere de heraanleg van de verkeersomgeving van papierfabriek VPK niet ter beschikking stellen. Pure chantage. De overweg in de Hofstraat sluiten betekent ons dorp gewoon in twee delen en isoleren."

De infomarkt duurde in totaal vijf uur, met een vrij komen en gaan, en non-stop waren veel bezoekers aanwezig. Schepen Leen Dierick kijkt met een positief gevoel terug op de infomarkt. "Het was heel intensief", zegt ze. "Maar dit initiatief was zeker waardevol. We kregen veel pertinente vragen en hebben daar zo goed mogelijk proberen op antwoorden." (DND)

Tientallen Oudegemnaren kwamen uitleg vragen rond de sluiting van drie overwegen.
Copyright : Geert De Rycke Tientallen Oudegemnaren kwamen uitleg vragen rond de sluiting van drie overwegen.