Ludiek stratenplan geeft ook tips voor romantische wandeling

De leden van de jeugdraad stellen het gratis stadsplan voor.
Foto GDR De leden van de jeugdraad stellen het gratis stadsplan voor.
De Jeugdraad van Dendermonde heeft een ludiek stratenplan gelanceerd. Het toont alle leuke plekken waar je als jongere in Dendermonde naartoe kan en geeft er een woordje uitleg bij.

"Het idee ontstond al twee jaar geleden, toen we in Mechelen kennismaakten met een fijn stratenplan, helemaal toegespitst op de jeugd", zegt Aster Cammerman van de Jeugdraad. "Dat wilden we voor Dendermonde ook wel realiseren. We namen contact op met leerlingen van Sint-Lucas School of Art in Gent en lieten hen enkele ontwerpen maken. Het voorstel van Frederik Van Campenhout kreeg het meeste bijval en hij heeft uiteindelijk de streetmap volledig uitgewerkt."


"Waar kan ik als jongere in Dendermonde naartoe? Dat is de insteek", zegt voorzitter Stijn Nobels. "Maar we belichten daarbij niet alleen specifieke jeugdlocaties zoals jeugdhuizen. Ook natuurgebieden bijvoorbeeld komen aan bod, voor een romantische wandeling met het lief. We hebben hier een jaar aan gewerkt en zijn erg trots op het resultaat."


Naast hotspots voor jongeren in de Ros Beiaardstad en locaties als begijnhof, Grote Markt en station, is er ook aandacht voor de deelgemeenten. De streetmap staat vol tips en weetjes waar jongeren mee aan de slag kunnen om "Dendermonde in stijl te ontdekken".


De streetmap is gedrukt in drieduizend exemplaren. Die zullen leden van de Jeugdraad op diverse locaties in Dendermonde, zoals bankinstellingen, cafés, administratief centrum, bibliotheek, enzovoort, uitdelen. Iedereen die wil, kan ze daar mee naar huis nemen. (DND)