Lopers gaan vijfde keer Dwars Door Dendermonde

JUBILEUMEDITIE BELOOFT WEER SCHOT IN DE ROOS TE WORDEN

Foto Marc Goossens
Dendermonde maakt zich op voor de vijfde editie van de stratenloop 'Dwars Door Dendermonde'. Jaar na jaar kent het evenement steeds meer succes. "Duizenden lopers blijven op onze stratenloop afkomen. Het is echt een schot in de roos", klinkt het bij de fiere organisatoren.

Het idee om een stratenloop te organiseren in Dendermonde ontstond intussen al vijf jaar geleden. Bedenker was de lagere school van het Heilige-Maagdcollege van Dendermonde, naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van Hemaco toen.


"We zochten naar sponsors en mensen met knowhow, en vormden een werkgroep om het idee concreet te maken", zegt Marc Tackaert, een van de stuwende krachten achter het initiatief. "Tot onze eigen verbazing werd het evenement al bij de start groter dan we zelf voor ogen hadden. Daarom werd ook het stadsbestuur erbij betrokken en Golazo, de organisator van verschillende sportevenementen zoals de Antwerp 10 Miles."


De eerste stratenloop Dwars Door Dendermonde werd meteen een schot in de roos. Een massa volk nam deel aan het sportieve evenement. "Met zo'n succes kon een vervolg niet uitblijven", zegt Tackaert.

Blijven groeien

"En zo volgden de voorbije jaren telkens nieuwe edities, met nog méér succes. Dwars Door Dendermonde is in de loop van de jaren steeds meer blijven groeien, tot zelfs drieduizend lopers. Zelfs vorig jaar, toen sneeuw en ijs ons parten speelden, konden we nog op 2.200 deelnemers rekenen."


De organisatoren kunnen ook beroep doen op steeds meer ervaring, om het event in goede banen te leiden. "We zijn er dan ook van overtuigd dat de vijfde editie van de stratenloop niet zal moeten onderdoen voor de andere", klinkt het. "Het team van de lagere school van Hemaco werd nu ook versterkt met leerkrachten van het Sint-Vincentiusinstituut. De organisatie zal dus piekfijn zijn, en dat heeft alleen maar voordelen voor de atleten en de supporters."

Zwembad

Alle accomodatie is aanwezig. In het Heilige-Maagdcollege beschikken de lopers over de nodige kleedruimte, bewaakte vestiaire, douches en zelfs een zwembad om te genieten van een sportieve zondag. Op de speelplaats is er heel wat animatie voorzien, om na te genieten met een hapje en een drankje. "En dan is er nog ons aantrekkelijk parcours: onze grootste troef", benadruk Tackaert. "Lopers genieten van een pittoresk historisch centrum én van natuur aan de rand."

Inschrijven

Op zondag 23 maart lopen de deelnemers van Dwars Door Dendermonde weer door de straten van de Ros Beiaardstad. Om 13.30 uur vindt de Kids Run plaats. Vanaf 13.45 uur komen de volwassenen aan de beurt, met een toer van 2,5 kilometer. Om 14 uur vertrekken de deelnemers voor de vijf kilometer, en om 15 uur die van de tien kilometer.


Info en inschrijvingen: www.sport.be/runningtour/dwarsdoordendermonde/2014/nl/.