Leerpunt zet cursisten aan om voor te lezen voor hun kinderen en kleinkinderen

Geert De Rycke
De lokalen van Centrum voor Basiseducatie Leerpunt, aan de Begijnhoflaan in Dendermonde, werden woensdagnamiddag omgetoverd tot gezellige voorleeshoekjes. Onder het motto ‘voorlezen doet lezen’ vond een voorleesnamiddag plaats voor de cursisten van Leerpunt en hun kinderen en kleinkinderen. 

“Het initiatief kadert in het thema van de Week van de Geletterdheid: ‘Geletterde ouders zijn sterke ouders’”, zegt Mieke De Backer van Leerpunt. “Uit recente onderzoeken blijkt dat nog steeds een aanzienlijk deel van de volwassenen in Vlaanderen laaggeletterd is. Dit betekent dat ze moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en ict-gebruik. Nochtans is dat belangrijk om goed te kunnen functioneren en participeren in onze maatschappij. Daar wil Leerpunt aan meewerken, niet alleen door het geven van cursussen, maar ook met allerlei activiteiten. Deze voorleesnamiddag is daar een goed voorbeeld van. Voorlezen stimuleert immers de taalontwikkeling, geeft zelfvertrouwen en zorgt voor verbondenheid. En kinderen breiden er op een speelse manier hun woordenschat mee uit en leren hoe een goede zin opgebouwd is. Ze leren aandachtig luisteren en zich te concentreren én het stimuleert hun fantasie.”

De ouders genoten zichtbaar van het voorlezen en de kinderen kregen niet genoeg van de verhaaltjes. 

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.