Leerlingen Oogappel schrijven zelf gedichten

Een afwezige directeur door ziekte, maar wel genoeg gedichten om hem mee te verwennen als hij genezen is.
Geert De Rycke Een afwezige directeur door ziekte, maar wel genoeg gedichten om hem mee te verwennen als hij genezen is.

De leerlingen van basisschool De Oogappel uit Appels zetten zich donderdag aan het werk in het kader van de jaarlijkse Gedichtendag. De kinderen gingen enthousiast aan het schrijven om zelf gedichten te maken. “Op deze manier worden de kinderen uitgedaagd om aan poëzie te doen, iets wat ze niet altijd meteen in de vingers hebben”, zegt juf Els Verwaeren. “Omdat schrijven bij kleutertjes nog niet lukt, zorgden zij voor mooie tekeningen.” Alle leerlingen hadden daarbij één doel: voor een origineel cadeau zorgen voor de directeur. “Het is immers ook Dag van de Directeur”, zegt Verwaeren. “En dus verdient hij het om eens in de kijker gezet te worden en verwend te worden.” De twee vliegen in één klap bleken echter moeilijker te verwezenlijken dan verwacht. De directeur van De Oogappel lag thuis ziek in bed. “De gedichten liggen dan maar klaar in zijn bureau tegen dat hij genezen is”, lacht Verwaeren.

Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.