Leerlingen Academie Schone Kunsten zorgen voor nieuwe beelden aan bibliotheek

Geert De Rycke
In de prairietuin aan de bibliotheek van Dendermonde, langs de voetgangersverbinding tussen Kerkstraat en Sas, prijken weer nieuwe kunstwerken. Daar hebben de leerlingen van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) van Dendermonde voor gezorgd. De ‘Beelden voor de bib’ werden zopas ingehuldigd en zullen twee jaar blijven staan.

De doorgang aan de bibliotheek, waar dagelijks honderden fietsers en voetgangers gebruik van maken, biedt al sinds 2011 plaats aan imposante sculpturen van de hand van studenten van de KASK. De sokkels blijven altijd staan, maar elke twee jaar worden wel de beelden vernieuwd. Voorbijgangers maken zo kennis met keramische sculpturen uit het keramiekatelier en beeldhouwwerken uit het atelier beeldhouwkunst van de academie.

Nu is het opnieuw de beurt aan een nieuwe reeks kunstwerken. De leerlingen van de KASK lieten zich deze keer inspireren door het concept ‘bib’ en werkten meer dan een jaar aan hun creaties. Kunstenaars van dienst zijn Jos Rossel, Mattis D’Haeseleer, Monique Caboor, Els Craenen, Nele Van Herewegen, Jet Schelfthout en Ivan Heirman. “Dankzij dit project ziet de omgeving van onze bibliotheek er weer leuker uit én kan onze academie zichtbaar schitteren in de stad”, zegt schepen van Cultuur Els Verwaeren (N-VA). 

Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.