Laatste weekend voor Kunst Kleurt

Geert De Rycke
De intergemeentelijke tentoonstelling Kunst Kleurt opent dit weekend voor de laatste keer de deuren. Zestig artiesten uit Buggenhout, Lebbeke en Dendermonde sloegen hiervoor de handen in elkaar.

Stuwende krachten achter de expo Kunst Kleurt zijn de kunstraden van Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout. Ze zijn daarmee niet aan hun proefstuk toe. De voorbije jaren lanceerden ze ook al de succesvolle projecten BrouwArt, LocoArt, AquaArt en Boek-art. Voor de nieuwe editie staat kleur centraal.

De tentoonstelling biedt een grote variatie aan kunstdisciplines, zoals schilderkunst, keramiek, fotografie, beeldhouwwerken, illustraties en mixed media. Daarbovenop is er ook nog tattoo-art, lederbewerking, letterkappen, textielkunst, juwelen en glaskunst. Voor het laatste weekend van het evenement zijn nog een reeks demonstraties, workshops en optredens voorzien.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september kunnen liefhebbers in het gebouw van de Academie voor Muziek, Woord en Dans, de voormalige dekenij en de OLV-kerk gaan kijken naar de deelnemende kunstwerken. De Fotografische Kring van Dendermonde zal voor dit laatste weekend foto’s tonen die de voorbije weekends genomen werden. Demo’s van onder andere letterkappen, sleutelhangers maken, live schetsen en weven vinden plaats tussen 14 en 19 uur. Workshops in de academie zijn er tussen 15 en 16 uur en 16 en 17 uur. Info: www.dendermonde.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.