Kristel Gevaert aan het hoofd van To Walk Again

Kristel Gevaert is zelf rolstoelpatiënte.
Foto GDR Kristel Gevaert is zelf rolstoelpatiënte.

Kristel Gevaert uit Dendermonde, zelf rolstoelpatiënte na een mislukte rugoperatie, komt aan het hoofd van To Walk Again vzw. Dat is de organisatie die atleet Marc Herremans heeft opgericht nadat hij verlamd was geraakt en die sport- en revalidatiefaciliteiten aanbiedt aan mensen met een fysieke beperking.


De Vlaamse regering heeft nu besloten de leiding van To Walk Again voor vier jaar toe te vertrouwen aan Kristel Gevaert. "To Walk Again is uniek in haar opzet", zegt Gevaert. "Na de revalidatie en via hoogtechnologische toepassingen laten we mensen met een fysieke beperking opnieuw bewegen en zelfs stappen, onder andere met behulp van een staprobot. Het is mijn taak aan te tonen hoe deze therapie een meerwaarde biedt op psychologisch, fysiek en medisch gebied."


Onder leiding van Gevaert zal To Walk Again ook het aanbod op vlak van sport en bewegen voor jongeren met een fysieke beperking blijven ondersteunen. Gevaert is ondertussen ook in Dendermonde een benefietactie voor To Walk Again aan het voorbereiden. Daarvoor zal in het najaar een ontbijtactie plaatsvinden. (DND)