Korpschef betreurt dat nummerplaten van anonieme voertuigen uitlekken: “Onze werking komt op die manier in het gedrang”

Foto Geert De Rycke
Korpschef van politiezone Dendermonde Patrick Feys betreurt dat op sociale media de nieuwe nummerplaat van de flitswagen meegedeeld wordt bij een melding van snelheidscontroles. Het voertuig veranderde onlangs zijn nummerplaat van 1-ATH naar 1-WND, en dat is ook niet onopgemerkt voorbij gegaan op een Facebookpagina waar de controles gemeld worden. “Dit kan niet de bedoeling zijn.”

“Wij vinden het jammer dat de nummerplaat hierbij ook genoteerd wordt”, aldus Feys. “Dat ze de locatie doorgeven, daar kan ik nog mee leven en dat kunnen we toch niet tegen houden, maar de nummerplaat kan gerust achterwege blijven", klinkt het. Niet alleen van het flitsvoertuig circuleert een nummerplaat. Ook een ander voertuig circuleert op de pagina’s met nummerplaat er bij. Dit voertuig wordt gebruikt voor drugscontroles of andere zaken. “Dat ook dit voertuig online staat is bijzonder jammer. Wij gebruiken dit voor een totaal andere werking zoals drugszaken en overlast, en nu worden de mensen al gewaarschuwd en dat kan niet de bedoeling zijn”, klinkt het. 

De korpschef benadrukt ook dat het niet de bedoeling is om de bewoners te pesten. “Jarenlang hebben wij ingezet op controles en we zien dat ook in de cijfers van ongevallen die jaar na jaar dalen en waar wij trots op zijn. Dit is er niet zomaar gekomen. Wij sensibiliseren de mensen, maar het is niet de bedoeling om zoveel mogelijk mensen te flitsen, integendeel”, benadrukt Feys. “Wij hopen dat er in de toekomst voorzichtiger kan omgesprongen worden met het meedelen van nummerplaten en voertuigen, zodat onze werking niet in het gedrang komt", besluit de korpschef. 
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssens

  Als ze écht zouden flitsen voor de boetes zou er 500m na elke -aangekondigde- trajectcontrole een verborgen flitser staan. Mensen rijden 65 tijdens de trajectcontrole en gaan na de trajectcontrole 95 rijden om de verloren tijd terug in te halen. Zagen dat je een boete krijgt om te snel te rijden is zoals op zondag morgen zagen dat je een kater hebt: eigen schuld en geen medelijden mee.

 • Marc De Metsler

  Aan de korpschef van Dendermonde, wij betreuren het ook ten zeerste dat verkeerd geparkeerde auto's in Sint-Gillis Dendermonde ook niet getakeld en beboet worden want als wij bellen dan moeten wij ook al de dienst van politieagent spelen en de nummerplaat doorgeven wat feitelijk onze taak niet is, een andere zaak wat we ook ten zeerste betreuren is als we bellen om hier de snelheidsduivels komen te flitsen,dan krijgen we als antwoord niet prioritair dus we gaan wachten tot er doden vallen

 • Jean De Grande

  Veel gefrustreerd volk in Vlaanderen. Allemaal een zeer terechte boete gekregen zeker? Ik ook, maar ik ben slim genoeg om te weten dat het mijn eigen schuld was en ik blijf de politie respecteren.

 • Steven van Sas

  Het is zo ver gekomen dat het vol staat mer cameras en dat je automatisch een boete krijgt als je iets verkeerd doet. Namelijk een onrealistisch lage snelheidslimiet overtreden. Waardoor de grootste hardrijders ( lees politie ) met dikke autos kunnen rijden van boetegeld. En dan weet ie niet hoe dit komt...

 • Dirk De Buyst

  Een kind wordt aangereden op een zebrapad, nadat een overtreder in de remmen ging voor een flitser, maar gaf volgas daarna. Kon niet tijdig stoppen voor het overstekende kind. Had die uil zich aan de max. snelheid gehouden was dit drama niet gebeurd.