Koninklijk Atheneum schakelt Venga in om een nog betere Ros Beiaardtriatlon te organiseren

Leden van Venga ondersteunen de organisatoren van het Atheneum voor het welslagen van de Ros Beiaardtriatlon.
Geert De Rycke Leden van Venga ondersteunen de organisatoren van het Atheneum voor het welslagen van de Ros Beiaardtriatlon.
Het Koninklijk Atheneum van Dendermonde krijgt voortaan hulp van outdoororganisatie Venga voor haar jaarlijkse Ros Beiaardtriatlon. Dat moet er voor zorgen dat het sportieve evenement nog beter wordt én groeit.

Het Atheneum organiseert elk jaar de Ros Beiaardtriatlon in en rond het stadscentrum. De jongeren van het vijfde leerjaar basisschool tot zevende middelbaar worden dan uitgedaagd om een duatlon of triatlon af te leggen, individueel of in groepjes. Ook volwassenen krijgen de kans mee te doen aan de triatlon.  Om alles nog in betere banen te leiden, vroeg het Atheneum nu Venga, de Dendermondse organisatie die outdoor activiteiten aanbiedt, om hulp. Die neemt voortaan alle voorbereidingen op zich en zorgt voor enkele nieuwe accenten.

“Zo komt er een aparte categorie voor het 4de, 5de, 6de en 7e middelbaar”, zegt Raf Delagaye van Venga. “Voorheen maakte deze leeftijdscategorie deel uit van de volwassenen. Door de wijziging kunnen we meer jongeren warm maken om mee te doen aan deze fantastische wedstrijd. Het resultaat laat zich alleszins voelen, want de respons is enorm. Er schreven zich al meer dan tweehonderd jongeren in.”

Veiligheid

Om de veiligheid van de zwemmers te garanderen, zullen voortaan ook begeleiders op een SUP, een Stand-Up Paddle-board, op het water post vatten. “Aan de wisselzone, waar het doorgaans heel druk is, voorzien we bovendien een oversteekplaats voor supporters”, klinkt het. “Dat moet de veiligheid ten goede komen.”

Ook het parcours is wat gewijzigd. De loopronde van de jeugd passeert langs Nieuw Kwartier, over de parking van Go Talent, via Zuidlaan en Geldroplaan. Zo zien de supporters de lopers diverse keren passeren.

De Ros Beiaardtriatlon vindt plaats op zondag 19 mei. De eerste wedstrijden starten vanaf 13 uur. Info: www.rosbeiaardtriatlon.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.