Klokken luiden en stadsbeiaard speelt You Never Walk Alone over verlaten Grote Markt

Vanuit het belfort boven het stadhuis speelde de beiaard You Never Walk Alone.
Geert De Rycke Vanuit het belfort boven het stadhuis speelde de beiaard You Never Walk Alone.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Ook in Dendermonde werd de oproep van de Belgische bisschoppen aan de priesters om als blijk van waardering en dank voor de mensen die ons land draaiende houden tijdens de coronacrisis ’s avonds de klokken te luiden, opgevolgd. en dus luidden maandagavond om 20 uur de klokken in diverse kerken. De stadsbeiaard in de toren van het stadhuis speelde You Never Walk Alone.

Op een compleet verlaten Grote Markt in Dendermonde weerklonken klokslag 20 uur maandagavond twee liedjes. Die had stadsbeiaardier Lorenz Meulebroek ingespeeld en zo geprogrammeerd dat ze vanaf de beiaard in de toren van het belfort zouden klinken. Luisteraars hoorden “Wij zullen doorgaan” van Ramses Shaffy en “You Never Walk Alone”. “Vanaf nu zal de beiaard elke avond om 20 uur spelen voor de helden van dit land tijdens deze coronacrisis”, zegt Meulebroek. “En elke middag om 12 uur speelt onze beiaard ook You Never Walk Alone.”

Elke dag om 20 uur zullen gedurende 5 minuten ook de klokken van de O.L.V-Kerk aan het kerkplein en van de kerk van Sint-Gillis-Binnen op het Heldenplein plechtig luiden, als blijk van waardering voor wie zich inzet in de strijd tegen het coronavirus. “Bovendien zal elke dag van 19.45 tot 19.59 uur het vredesklokkenspel in de kerk aan het Heldenplein klinken met melodieën”, zegt Meulebroek. “De klokken van beide kerken zullen ook elke zondag van 9.55 tot 10 uur luiden om op te roepen tot gebed en te bidden voor allen die getroffen zijn door het coronavirus.”