Kleuterschooltje Vlassenbroek gered

De kleutertjes van Vlassenbroek zullen nog een tijdje onbezorgd kunnen spelen.
Foto De Rycke De kleutertjes van Vlassenbroek zullen nog een tijdje onbezorgd kunnen spelen.
Het kleine kleuterschooltje van Vlassenbroek in Baasrode is gered. Er zijn twee extra kleutertjes bijgekomen, zodat het vereiste minimumaantal van twaalf bereikt is.

Bij de start van het schooljaar slaakte het kleinste schooltje van de regio nog een noodkreet en werd een flyeractie gelanceerd, omdat er te weinig kindjes waren en de toekomst daardoor bedreigd was. Als er niet minstens twaalf kleuters zijn, dan mag het kleuterschooltje immers niet open blijven.


"De noodkreet heeft duidelijk gewerkt en er bleken heel wat mensen begaan met het lot van ons schooltje", zegt juf Ann Delacourt. "Dat heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe kleuters bijkomen. Bij de officiële telling op 1 februari zullen we dus zeker met de nodige twaalf zijn. Daarna verwelkomen we overigens nog eens drie kapoenen. Dus na Pasen zullen we met vijftien zijn. Dat stemt ons weer veel hoopvoller voor de toekomst."

Alarmbel

Het kleuterschooltje van Vlassenbroek bestaat ondertussen meer dan 105 jaar en is een afdeling van de Visitatieschool van Baasrode. Het was niet de eerste keer dat het kleuterschooltje nood had aan een paar extra leerlingen. Ook in 2012 werd al eens aan de alarmbel getrokken. Toen was er één kindje te kort. En ook dat werd toen opgelost met de komst van enkele extra kindjes.


"Niemand die zich dat ooit beklaagt", zegt Delacourt. "Met zijn uniek kader en aparte manier van werken, is dit schooltje echt nog een plek waar kleuters op eigen tempo en individueel kunnen ontplooien. Alle leeftijden zitten samen in één klasje en leren erg veel van elkaar. Ouders kiezen al jaren bewust voor dit schooltje omwille van de kleinschaligheid."


(DND)