Kleuters smullen pannenkoeken bij oma Alena

Oma Alena helpt de kleutertjes van Vlassenbroek met het oprollen van de pannenkoeken. Het oppeuzelen zal zelf wel lukken.
Foto Geert De Rycke Oma Alena helpt de kleutertjes van Vlassenbroek met het oprollen van de pannenkoeken. Het oppeuzelen zal zelf wel lukken.

Lichtmis of Nationale Pannenkoekendag gisteren en dus werden op honderden plaatsen in Vlaanderen de pannetjes warm gemaakt om lekkere pannenkoeken te bakken. Het meest gezellig ging het er ongetwijfeld in Vlassenbroek aan toe. Daar trokken de kleutertjes van het kleuterschooltje van Vlassenbroek naar oma Alena om er te smullen. Oma stond al van 's morgens vroeg in de keuken om voor voldoende pannenkoeken te zorgen. De enthousiaste kleutertjes kwamen niets te kort. "Oma Alena nodigt ons elk jaar uit om pannenkoeken te proeven met Lichtmis", zegt juf Ann Delacourt. "Haar kleinkinderen hebben hier nog op school gezeten en we blijven elkaar een warm hart toedragen. Wij gaan dan ook altijd heel graag in op haar uitnodiging. Ook al omdat haar pannenkoeken zo fantastisch lekker zijn." (DND)