Klein protest van extreemrechtse groepering aan Grote Markt na vergadering linkse actiegroep

De politie sprak de leden van NSA even aan.
Koen Baten De politie sprak de leden van NSA even aan.

Op de Grote Markt in Dendermonde verzamelden 12 politieagenten nadat ze geïnformeerd werden over een mogelijke bijeenkomst van rechtse groeperingen. Ze wilden komen betogen tegen een linkse bijeenkomst die samenzat over hoe ze groepen zoals 'Schild en Vrienden' kunnen aanpakken. "Met 'Actief linkse studenten' en 'Blockbuster' kwamen we hier gewoon vergaderen om te bespreken hoe we extreemrechts gedachtegoed kunnen tegengaan", aldus Sander Dierick. "We hadden een openbaar Facebookevenement, maar daar waren enkele leden van Vlaams Belang, Schild en Vrienden en NSA die zeiden dat ze zouden komen protesteren", aldus Dierick. "Daarom hebben we als politie ook een oogje in het zeil gehouden, omdat dit niet was aangevraagd." Uiteindelijk kwamen slechts een zestal personen van NSA ter plaatse en toonden ze heel kort even een spandoek over hun gedachtegoed. Ze wilden ook graag het etablissement binnen gaan, maar dat verhinderde de politie. De namiddag verliep zonder problemen. De rechtse groepering die aanwezig was wou geen verklaring afleggen tegenover de pers. 

Een zestal personen kwam even naar de Grote Markt, maar vertrok snel weer.
Koen Baten Een zestal personen kwam even naar de Grote Markt, maar vertrok snel weer.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Koen Jennes

    Sinds wanneer werd de aktie vrijdag gehouden meneer de riooljournalist? Een openbare weg , een openbare drankgelegenheid en een openbaar debat ????? Meneer Jennes ''RECHTSomkeren aub,, sprak de fastfoodmedewerker met blauwe hoedje me toe. Weeral blijkt dat men angst heeft van extreem RECHTS om links te confronteren met hun leugens.