Klank- en cameraman Pascal Braeckman peter van Flanders Open Rugby

Pascal Braeckman speelde eerder al mee met een BV-team tijdens de Flanders Open Rugby. Nu wordt hij peter van het gebeuren.
Geert De Rycke Pascal Braeckman speelde eerder al mee met een BV-team tijdens de Flanders Open Rugby. Nu wordt hij peter van het gebeuren.
De Dendermonde Rugby Club DRC heeft voor haar jaarlijkse Flanders Open Rugby, die tijdens het komende pinksterweekend plaatsvindt, ook een peter gevonden. Dat is de alom gekende klank- en cameraman Pascal Braeckman. Die zorgt er al een aantal jaren voor dat er telkens een sfeerfilmpje gemaakt wordt van het tornooi.

Braeckman herinnert zich nog als de dag van gisteren hoe hij een eerste keer op de Flanders Open Rugby in Dendermonde terecht kwam. “Iemand had me gevraagd om een filmpje te maken van ‘een niet alledaags evenement’, een rugbytornooi in Dendermonde”, vertelt hij. “Een job is een job, dus ik ging daar op in. Ze hadden me verwittigd dat het wel wat speciaal kon worden, maar dat relativeerde ik. Tot ik mijn eerst stappen op het festivalterrein zette en besefte dat dat zeker niet overdreven was. Ik had ogen te kort voor alle doldwaze toestanden.”

Hart verloren aan FOR

De Flanders Open Rugby staat er dan ook om gekend dat het niet alleen een sportief gebeuren met wedstrijden tussen rugbyteams van over de hele wereld is, maar daar ook een druk bezocht festival bij hoort met duizenden bezoekers die het liefst van al veel plezier maken. “‘Wat is dat hier?’ vroeg ik me de eerste keer af en eigenlijk stel ik me nog elk jaar diezelfde vraag”, lacht Braeckman. “Maar ik heb mijn hart verloren aan de FOR. Rugby is een fantastische sport met ongeëvenaarde ploeggeest, fairplay en respect voor de tegenstander en de FOR is gekenmerkt door onvermoeibare geestdrift van de organisatie en enthousiaste vip’s en feestvierders.”

Toen het organiserend Flanders Open Rugby-comité Braeckman vroeg om peter te worden van het evenement, twijfelde die dan ook niet. “Ik vind het zelfs een geweldige eer”, zegt hij. “Het is een uniek evenement in de wereld. Als peter roep ik zoveel mogelijk mensen op om tijdens het pinksterweekend een kijkje te komen nemen.”

Braeckman stelt voor de Flanders Open Rugby ook een team met BV’s samen. Die zullen het zondagnamiddag kort voor de finales opnemen tegen de veteranen van DRC. Flanders Open Rugby vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni. Info: www.flandersopenrugby.com
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.