Kinderen lanceren fantastische ideeën tijdens Droomdag

Deze kinderen dromen van een groot gamecenter in Dendermonde.
Foto Geert De Rycke Deze kinderen dromen van een groot gamecenter in Dendermonde.
Een regendouche tussen de bomen, een hoogteparcours en het invoeren van een complimentjesdag in Dendermonde. Het zijn maar enkele van de fantastische ideeën die de kinderen van de kindergemeenteraad en hun vriendjes gisterennamiddag lanceerden tijdens de Droomdag.

Het initiatief werd georganiseerd door het stadsbestuur en de jeugddienst, in het kader van 'Dendermonde kindvriendelijke stad'. "Kinderen tussen zes en twaalf jaar mogen hun dromen voor een leukere en aangenamere stad verwoorden. We gaan proberen ze zoveel mogelijk te realiseren", zegt schepen van Jeugd Lien Verwaeren. "We gaan nu alle ideeën evalueren en komen later met concrete resultaten. We zijn alleszins blij verrast door de kinderen en hun ideeën. Vooral buiten spelen, natuur en avontuur blijken heel goed in de markt te liggen."


Enkele tientallen kinderen namen aan de Droomdag deel. Ook vriendinnetjes Tess, Lene en Nora waren van de partij. "We hebben een supernamiddag beleefd en hadden veel inspiratie", zeggen ze. "Zo denken we dat het leuk zou zijn om een ligweide en een hoogteparcours te realiseren in Dendermonde. Een blotevoetenpad zou ook tof zijn." Andere kinderen dachten ook nog aan onder andere en speelweek met een festival, een ijspiste en minder auto's en meer fietspaden. (DND)