Kermis en jaarmarkt in centrum

Het is kermis dit weekend in Sint-Gillis-Dendermonde. Traditiegetrouw hoort daar ook een jaarmarkt bij. De kermisactiviteiten openen op vrijdag 23 juni. De jaarlijkse jaarmarkt vindt plaats op maandag 26 juni vanaf 9 uur. Tijdens het hele kermisweekend is het kerkplein ingenomen door kermisattracties.


Er geldt een parkeerverbod in de Frans Van Schoorstraat, van café Drie Klokken tot Plattenakker. In de Plattenakker en de Frans Van Schoorstraat vindt op zondag 25 juni ook een rommelmarkt plaats. Voor de jaarmarkt worden op maandag 26 juni verschillende straten verkeersvrij gemaakt.


Daar geldt ook een parkeerverbod vanaf 6 uur 's morgens. In de Processiestraat is een kinderjaarmarkt en rommelmarkt voorzien en staan schapen en ezels opgesteld. In de Burgemeester Potiaulaan staan paarden en pony's en bevindt zich de looppiste voor pony's. De Pastoor Claeysstraat biedt plaats voor de vrachtwagens met paarden en in de Otterstraat is een looppiste van de paarden en staan runderen. Chauffeurs moeten een wegomleiding volgen.


Voor het verkeer vlot te laten verlopen in de Spoorwegstraat, wordt tussen de Elsbosstraat en de Buisstraat, een parkeerverbod ingevoerd. (DND)