Kerkfabriek zoekt vrijwilligers

Om het interieur van de OLV-kerk er piekfijn te laten uitzien, zijn extra helpende handen nodig.
Copyright : Geert De Rycke Om het interieur van de OLV-kerk er piekfijn te laten uitzien, zijn extra helpende handen nodig.
De Kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Dendermonde is op zoek naar extra vrijwilligers. Die zijn nodig om de kunstschatten van de kerk te onderhouden.

“Onze dekenale OLV-kerk is een prachtig historisch monument”, zegt Etienne Van Hecke, voorzitter van de Kerkfabriek. “Ze herbergt een schat aan bijzonder mooie kunstvoorwerpen, topstukken van Vlaamse Meesters, eeuwenoud kerktextiel, waardevol beeldhouwwerk en schitterend edelsmeedwerk. Vele generaties hebben dit religieus en cultureel erfgoed gekoesterd. Er vonden ook al grote en kleine restauratiewerken plaats om het interieur van de kerk er piekfijn te laten uitzien. Voor het onderhoud konden we tot nu toe rekenen op vrijwilligers, maar eigenlijk zijn meer helpende handen nodig.”

De Kerkfabriek doet daarom een oproep naar Dendermondenaren die een steentje willen bijdragen om al het moois van de kerk te helpen bewaren. “Mensen met wat tijd, handigheid, passie en zorgzame handen zijn welkom”, klinkt het. “Vrijwilligers krijgen een korte opleiding door deskundige vakspecialisten.”

Geïnteresseerden kunnen kennismaken met de OLV-kerk, de werking van de Kerkfabriek, de Vrienden van de O.-L.-Vrouwekerk en de Oudheidkundige Kring van het Land van Dendermonde op dinsdag 11 december. Deelnemers verzamelen om 14 uur op de parking van Zaal Mariakring, vlakbij de kerk. Info: aimestroobants@gmail.com of 052/21.29.34.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.