KAVD wil doorstart maken met jeugdvoetbal: FunDag moet nieuwe jonge spelertjes lokken

Een paar jaar geleden organiseerde KAVD nog een voetbalkamp voor haar jeugdspelers met trainers van Schalke O4 .  De werking moet nu een nieuwe boost krijgen.
Copyright : Geert De Rycke Een paar jaar geleden organiseerde KAVD nog een voetbalkamp voor haar jeugdspelers met trainers van Schalke O4 . De werking moet nu een nieuwe boost krijgen.
Vorige zomer zette voetbalclub KAVD van Dendermonde haar jeugdwerking nog stop, maar nu wil de club een doorstart maken met haar jeugdvoetbal. Een eerste FunDag voor Jeugd zaterdag moet de jeugdwerking een boost geven en weer jonge spelertjes naar de Dendermondse club, die in eerste provinciale speelt en een lange Dendermondse geschiedenis heeft, lokken.

Het nieuws in augustus 2018 sloeg in als een bom. Voetbalclub KAVD, die sinds korte tijd weer in eerst provinciale speelde, besliste dat de jeugdwerking niet kon voortgezet worden bij gebrek aan voldoende jeugdspelertjes. Drie jeugdploegen, ingeschreven voor het nieuwe competitieseizoen, hadden toen net voor de eerste wedstrijden algemeen forfait gegeven omdat er niet genoeg spelertjes waren.

De noodgedwongen stop van de jeugdwerking was een harde domper voor de club, die liever had gezien dat ze met diverse jeugdploegen in verschillende competitie’s klaar stonden. Het seizoen voordien beschikte KAVD nog over een zevental teams in de jeugdcompetitie. Maar het aantal jeugdspelers zat al een aantal jaren in dalende lijn. Zelfs een gratis voetbalopleiding voor jongeren tussen zes en twaalf jaar bracht niet echt soelaas, al was het initiatief bedoeld om de drempel te verlagen en weer meer kinderen naar de club lokken om hun voetbaldroom waar te maken.

We mikken op jongeren die nu nog niet voetballen of bij hun huidige club niet genoeg speelgelegenheid krijgen.

Luc Van Nuffel

Doorstart

KAVD, de club met stamnummer 57, één van de oudste van het land en bogend op een stevige geschiedenis in de Ros Beiaardstad, wil echter toch niet bij de pakken blijven neerzitten. Het bestuur besliste om toch een nieuwe doorstart van het jeugdvoetbal binnen de club te maken. “We willen de jeugdwerking terug een boost geven”, zegt Luc Van Nuffel van KAVD. “Ons voornaamste doel is jonge spelers op een didactische verantwoorde wijze te leren voetballen. We mikken enerzijds op jongeren die nog niet bij een voetbalclub aangesloten zijn en graag willen leren voetballen. Maar we menen dat er bij ons ook zeker plaats is voor jongeren die momenteel al voetballen, maar niet voldoende speelgelegenheid hebben bij hun huidige club. Bij ons kunnen ze weer spelvreugde vinden.”

Om kinderen en jongeren weer de smaak te pakken te doen krijgen, organiseert KAVD nu zaterdag 27 april een FunDag voor Jeugd. Deelnemen aan deze voetbaldag is helemaal gratis. Jongeren van zes tot zeventien jaar zijn welkom. Zij kunnen terecht op het B-terrein van KAVD, aan de Oud Kerkhofstraat in Dendermonde. Info: www.kavd.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.