Kalleke Step brengt 'De vloek van Vlassenbroek'

De poppenspelers brengen vanaf 11 februari een spannende stuk over het kunstenaarsdorpje Vlassenbroek.
Foto Geert De Rycke De poppenspelers brengen vanaf 11 februari een spannende stuk over het kunstenaarsdorpje Vlassenbroek.
Poppentheater Kalleke Step heeft nog maar net het feestjaar voor haar veertigste verjaardag verteerd, of er staat al een nieuwe productie klaar. Die speelt zich deze keer af in het Dendermondse dorpje Vlassenbroek, met natuurlijk Kalleke Step in de hoofdrol.

"Er blijken vreemde dingen aan de hand in het anders zo rustige kunstenaarsdorpje Vlassenbroek", zegt Joost Dierickx. "Kalleke Step ziet plots de geest van een mysterieuze vrouw. Een vreemd hutje, diep verscholen in de bossen, verbergt een duister geheim: de toegang naar een magische wereld, diep onder de moerassen van Vlassenbroek. Kalleke Step, Bollejan en Malegijs zullen op hun veertigste verjaardag alles op alles moeten zetten. Kunnen zij een eeuwenoude vloek verbreken en de kwaadaardige kwelgeest Droesem verslaan? Of verdwijnt Vlassenbroek voor eeuwig onder de grond?"

"Opnieuw hoofdrol"

Het poppentheatergezelschap blikt ondertussen met veel genoegen terug op het jubileumjaar. "Een overzichtsexpo in Huis Van Winckel was een echt succes", klnkt het. "Honderden bezoekers herbeleefden hun jeugdjaren of maakten kennis met de rijke geschiedenis van dat kleine marionettentheater uit Dendermonde. En een aantal gastgezelschappen speelden in Café Jardin tijdens het allereerste Poppentheaterfestival in Dendermonde. Maar nu wordt het tijd dat Kalleke Step de hoofdrol weer overneemt."


Voorstellingen van 'De vloek van Vlassenbroek' vinden plaats op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18 en zondag 19 februari, telkens om 15 uur. Toegangskaarten kosten 4 euro voor kinderen, 6 euro voor volwassenen. Iedereen is welkom in het Reynout-lokaal aan de Sint-Elooistraat. Info en reservatie: www.kallekestep.be of 0473/86.21.08. (DND)