Jubileumeditie voor Bruisrode Pleint

De organisatoren van Bruisrode Pleint zijn er klaar voor.
Foto GDR De organisatoren van Bruisrode Pleint zijn er klaar voor.
Baasrode mag zich dit weekend weer aan een swingend feest op het Dorpsplein verwachten. De handelaars en verenigingen slaan voor de vijfde keer op rij de handen in elkaar om Bruisrode Pleint te organiseren. Met vooral veel muziek en gezelligheid.

Voor en door inwoners van Baasrode. Aan dat concept houdt de handelaarsvereniging Bruisend Baasrode zich ook bij de lustrumeditie van het festival Bruisrode Pleint. "Iedereen uit het dorp kan komen meevieren ", zegt voorzitter Jean-Pierre Emanuel. "En we doen beroep op tal van verenigingen die ons willen helpen met de organisatie. Daardoor kunnen ze een cent bijverdienen voor hun werking. Het is door deze wisselwerking, zodat alle inwoners van Baasrode kunnen genieten, dat ons event zo'n succes wordt."


Voor de vijfde editie dit jaar wordt niet minder verwacht. "En dat allemaal voor een event dat gestart is bij de heraanleg van het Dorpsplein in onze gemeente", zegt Emanuel. "Voor ons was dat het signaal om hier evenementen op te organiseren, één in de winter en één in de zomer. Een eerste editie was meteen een schot in de roos en dus kon een vervolg niet uitblijven. We willen het hele dorp bij elkaar brengen."

Ketnetband

Bruisend Baasrode pakt uit met een leuke affiche, vanaf 14.30 uur. DJ Eric Dooms staat dan achter de draaitafels. "Voltreffer wordt de Ketnetband die de jongsten mag doen feesten, vanaf 17 uur", zegt Pascale Dhaen. "We zijn ervan overtuigd dat dit veel kinderen naar ons plein zal brengen."


's Avonds spelen rockband Dalls en coverband Duk. Tussendoor spelen dj's ten dans. Rond het plein bieden verenigingen hapjes en drankjes aan. Iedereen is welkom. (DND)