IT1 voortaan hartveilig bedrijf met AED-toestel

Zaakvoerder Mario Van de Voorde stelt het AED-toestel ook ter beschikking van andere bedrijven.
Geert De Rycke Zaakvoerder Mario Van de Voorde stelt het AED-toestel ook ter beschikking van andere bedrijven.

Het bedrijf IT1 uit Dendermonde, al meer dan twintig jaar aanwezig op de Belgische ICT-markt, mag zich voortaan ‘hartveilig bedrijf’ noemen. De firma, gevestigd aan de Steenkaaistraat in Baasrode, beschikt over een AED-toestel. Dergelijke Automatische Defibrillator kan mensenlevens redden. Het is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart kan toedienen bij een hartstilstand. Het bevat twee elektroden die op de borstkas van het slachtoffer moeten worden geplakt. Als dat is gebeurd, analyseert de AED het hartritme en vertelt het exact wat er vervolgens moet gebeuren. “We vinden het belangrijk om hierin te investeren”, zegt zaakvoerder Mario Van de Voorde. “Bovendien hebben ook onze medewerkers een opleiding gekregen om met het toestel te kunnen omgaan indien nodig. Daarvoor kwamen vrijwilligers van het Rode Kruis van Dendermonde langs. Daardoor kunnen we IT1 nu hartveilig noemen”. 

Het bedrijf zal het AED-toestel niet alleen voor zichzelf houden, maar het ook ter beschikking stellen van de andere bedrijven in de buurt van de Steenkaaistraat.

Het personeel van IT1 kreeg ook een opleiding van het Rode Kruis.
Geert De Rycke Het personeel van IT1 kreeg ook een opleiding van het Rode Kruis.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.