Inbreker bestelwagen gepakt na huiszoeking

Een 33-jarige man uit Dendermonde merkte dinsdagochtend dat iemand had ingebroken in de bestelwagen van zijn werk.

Die stond op dat moment geparkeerd in de Stierstraat in Antwerpen. De dader had een ruit ingeslagen en heel de camionnette overhoop gehaald. De dief is aan de haal kunnen gaan met verschillende elektrische werktoestellen en een iPad.


Via locatiebepaling kon worden vastgesteld dat de tablet zich in de buurt van de Marinisstraat in Borgerhout moest bevinden. Een snelleresponsteam werd ter plaatse gestuurd om het signaal verder op te volgen. De teamleden zagen een man een woning in de Marinisstraat binnengaan met een zware rode tas. Ze belden aan en vroegen aan de twee vrouwen die de deur openden of ze instemden met een huiszoeking.


De vrouwen, die beweerden alleen in het huis te zijn, verleenden hun toestemming. Ondanks de bewering dat er niemand anders in de woning aanwezig was, vonden de inspecteurs in de slaapkamer de man die ze hadden zien binnengaan. In de kamer lagen ook de iPad en diverse stukken gereedschap, afkomstig van de diefstal uit de bestelwagen. De 41-jarige verdachte uit Antwerpen, gekend voor eerdere diefstallen, werd voor verder onderzoek meegenomen. (BSB)