Het Laar veilt spullen BV’s om bijzondere ruimte voor leerlingen in te richten

Een badeend met de handtekeningen op van Gio en Maureen van de Ketnetband wordt als eerste geveild.
Geert De Rycke Een badeend met de handtekeningen op van Gio en Maureen van de Ketnetband wordt als eerste geveild.
Het Laar, de basisschool voor buitengewoon onderwijs in Dendermonde, start een veiling op. Via Facebook kunnen sympathisanten bieden op spullen van BV’s. De opbrengst gaat naar de inrichting van een bijzondere ruimte in de school, zonder prikkels zodat leerlingen er tot rust kunnen komen.

In basisschool Het Laar, gevestigd aan de Zuidlaan in Dendermonde, hebben ze bijzondere aandacht voor kinderen die het moeilijker hebben en specifieke behoeften hebben. “Die leerlingen hebben vaak ook behoefte op school om hun hoofd wat leeg te maken als het te vol zit en wat rustiger te worden”, zegt juf Greetje Onselaere. “”Daarom willen we een prikkelarme ruimte inrichten waar kinderen zich even kunnen terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben. Dat lokaal moet zowel veilig als gezellig zijn. Kinderen kunnen er dan even alleen zijn of vertellen waar ze mee zitten aan een vertrouwenspersoon.”

Eerder zorgde de school al voor een snoezelruimte en die bewees de voorbije jaren al zeker haar nut. “Omdat we merken dat sommige kinderen toch last hebben van een teveel aan prikkels, willen we nu een bijkomende ruimte realiseren”, zegt Onselaere.

Om de financiële middelen voor de inrichting bij elkaar te krijgen, start Het Laar een veiling op. Spullen van verschillende Bekende Vlamingen zullen via een nieuwe Facebookpagina online te koop aangeboden worden. “Heel wat BV’s waren bereidwillig om ons iets te schenken zodat we veel voorwerpen kunnen veilen”, klinkt het. “Allemaal beschikken ze over een handtekening van de BV in kwestie. We hopen dat het ons veel centen oplevert.”

Het Laar kreeg voorwerpen van onder andere Greg Van Avermaet, Sven Nys, Veerle Malschaert, de spelers van Club Brugge, Bram uit de Voice van Vlaanderen, Stan Van Samang en Frank Van Erum. Daar komen er later nog bij. Het eerste voorwerp dat geveild wordt, is een grote badeend, met de handtekeningen op van Gio en Maureen van de Ketnetband. Wie wil bieden, kan terecht op de Facebookpagina ‘Veiling het Laar’.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.