Herstellingen Sint-Ursmarusstraat duren langer

De herstellingswerken in de Sint-Ursmarusstraat in Baasrode zullen langer duren dan gepland. Eeerder werd de werfzone al uitgebreid. Nu is duidelijk dat de rioleringswerken omvangrijker zijn en dus voor vertraging zorgen.


Eind maart begon een aannemer met de herstellingswerken aan een verzakkking in de rijweg en het fietspad van de Sint-Ursmarusstraat, vlak voor het kruispunt met de Scheepswerfstraat. Een defecte riolering bleek de oorzaak. Aanvankelijk zouden de werken eind deze week afgerond zijn, maar dat blijkt niet zo evident. Vorige week werd de werfzone al uitgebreid tot het kruispunt met de Scheepswerfstraat. Nu is ook duidelijk dat de herstellingen nog tot 31 mei zullen duren. Een maand langer dan gepland dus.


Naar aanleiding van de werken moeten automobilisten een omleiding volgen. Verkeer vanuit de Rosstraat en de Kloosterstraat kan alleen nog rechts afslaan en omrijden via de Scheepswerfstraat om vervolgens naar de Baasrodestraat te rijden. Het verkeer van de Sint-Ursmarusstraat en Baasrodestraat kan wel nog inrijden via de Rosstraat. (DND)