Heren Rotary leveren meer dan duizend ontbijtpakketten op Moederdag

Geert De Rycke
De heren van serviceclub Rotary Dendermonde hebben op Moederdag meer dan duizend ontbijtpakketten klaargemaakt en bedeeld. Met het jaarlijkse initiatief zamelen ze geld in voor Kom op Tegen Kanker.

“Voor 12 euro konden sympathisanten een ontbijt met alles er op en er aan bestellen en wij zorgden ervoor dat alles netjes op tijd tot aan de voordeur werd gebracht in de regio Dendermonde, Hamme, Berlare, Lebbeke en Buggenhout. Ideaal om de mama’s op deze dag eens te verwennen”, zegt voorzitter Kris Verwaeren. “Onze actie is altijd een groot succes en ook nu moesten we de inschrijvingen stopzetten, omdat we het maximaal mogelijke aantal bereikt hadden. Dat is natuurlijk een goede zaak, want zo zamelen we veel geld in voor Kom op Tegen Kanker.”

Leden van Rotary waren al van zaterdag druk in de weer om ontbijtdozen te vullen. “Zaterdag werden de dozen gevuld met droge voeding en zondagmorgen werd alles vervolledigd met verse broodjes en eitjes”, zegt Bart Verschelden, trekker van het project. “De bedeling aan huis begon al om 7 uur ‘s ochtends. Een aantal sympathisanten kochten traditioneel ook ontbijten die via de Tondeldoos afgeleverd werden bij kansarme families. Zo dragen we ook op dat vlak ons steentje bij.”

Dat de opbrengst naar Kom Op Tegen Kanker gaat, is voor Rotary evident. “Ook in onze club werden of worden we er rechtstreeks of onrechtstreeks geconfronteerd met deze vreselijke ziekte en dat brengt een pak samenhorigheid met zich mee die we omzetten in ons engagement voor de actie”, zegt Verwaeren. “Ruim twintig Rotary-leden en partners nemen overigens ook deel aan de fietstocht ‘1.000 kilometer tegen kanker’, die vier dagen duurt. Als we volgend jaar de 1.500 ontbijten halen, fiets ik overigens zelf mee.”

Meer dan duizend eitjes moeste gekookt worden.
Geert De Rycke Meer dan duizend eitjes moeste gekookt worden.
Ook partners en kinderen van Rotary-leden hielpen mee om ontbijtpakketten samen te stellen.
Geert De Rycke Ook partners en kinderen van Rotary-leden hielpen mee om ontbijtpakketten samen te stellen.
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De Rycke
Geert De RyckeReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.