Heraanleg stationsomgeving start maandag: nieuwe parking, toegangsweg en stationsplein

Foto GDR
Goed nieuws voor de stationsomgeving van Schoonaarde. De lang verwachte heraanleg start aanstaande maandag 4 november. Stadsbestuur en NMBS werken samen om parking, toegangsweg en stationsplein een opknapbeurt te geven.

Meer dan vijftien jaar heeft het dossier aangesleept en ondertussen lag de stationsomgeving van Schoonaarde er erbarmelijk bij, met onder andere tal van putten in het wegdek. Daar komt nu verandering in.

De buurt krijgt een nieuwe parking voor 78 auto’s en zes parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Het stationsplein, de toegangsweg en de parking krijgen een nieuwe riolering en openbare verlichting. Naast de parking wordt een groenzone aangelegd.

De voorbereidende nutswerken zijn klaar, zodat de aannemer effectief aan de slag kan. Die begint met de wegen- en rioleringswerken op de parking op maandag 4 november. In een tweede fase zullen de werken aan de toegangsweg en het stationsplein starten. Dat is voorzien voor maandag 16 december. Tegen eind februari 2020 moet alles klaar zijn.

De bestaande parking aan het station zal tijdens de werken onbruikbaar zijn. Een tijdelijke parking is ter beschikking achteraan de Oude Brugstraat, naast de Schelde. Voor fietsers en voetgangers is er wel altijd een veilige doorgang naar de perrons en de fietsenstalling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.