Heel weekend feest voor jubileum Juventus

Voetbalclub Juventus zet het jubileumweekend in met een optreden van Les Truttes.
Foto Geert De Rycke Voetbalclub Juventus zet het jubileumweekend in met een optreden van Les Truttes.
Vijftig jaar voetbalclub Juventus Schoonaarde. Dat geeft aanleiding voor een weekend lang feest. Onder andere muziek, minivoetbal, rommelmarkt, petanquetornooi en een grote barbecue staan op het programma.

Voetbalclub Juventus heeft er eigenlijk al een heel feestjaar opzitten dankzij het vijftigjarig jubileum. Nog een laatste goed gevuld feestweekend moet de kers op de taart worden. "De Juventusfeesten zijn eigenlijk al lang traditie in Schoonaarde", zegt Jef Vlaeminck van Juventus. "Net als jong en oud al vijftig jaar lang voetbalt bij de club, zal ook dit gebeuren aan de vijftigste editie zijn. Dat is natuurlijk heel bijzonder." De voetballers en sympathisanten staan voor drie dagen lang feest.


Dat begint op vrijdagavond 7 juli met optredens van Les Truttes, Bram Willems en Freres Deluxe. Op zaterdag 8 juli staat om 9 uur een minivoetbaltornooi op de agenda. Vanaf 13 uur start een petanquetornooi. Tussen 16 en 20 uur kunnen liefhebbers snuisteren tussen de kraampjes van een rommel- en avondmarkt in de verkeersvrije straat langs het voetbalveld. Hongerigen kunnen om 17 uur aanschuiven aan een barbecue.


's Avonds staan nog optredens van Eamon & Fazant Friends, Fun Yards en De Helaasheid Der Zingen gepland.


Op zondag 9 juli starten de Juventusfeesten om 12 uur met een barbecue. De finales van het minivoetbaltornooi beginnen om 13 uur. Om 15 uur vindt een KUBB-tornooi plaats.


"We mikken vooral op een leuk familiefeest", zegt Vlaeminck. "Speciaal voor ons jubileum komt er overigens ook nog een stickerboek uit, waarin alle spelers van onze club terug te vinden zijn." Info: 0475/45.19.71. (DND)