Gezocht: bestuurder die Ingeborg van de baan reed

VROUW (44) LICHTGEWOND NA ONGEVAL MET VLUCHTSMISDRIJF OP E40

De wagen van Ingeborg is rijp voor de schroothoop.
Didier Verbaere De wagen van Ingeborg is rijp voor de schroothoop.
Ingeborg De Gols (44), ambtenaar uit Dendermonde, raakte dinsdagochtend om 8 uur lichtgewond bij een ongeval op de E40 in Wetteren richting Brussel. De donkerblauwe wagen, die het ongeval veroorzaakte, reed na de crash gewoon door. Ingeborg hoopt dat de bestuurder zich alsnog meldt.

Ingeborg De Gols (44), ambtenaar uit Dendermonde, reed dinsdagochtend om 8 uur op de E40 in Wetteren richting Brussel. Ze was op weg naar het werk toen ze plots moest uitwijken voor een wagen die van het eerste naar het tweede rijvak reed. Ze verloor de controle over haar Citroën Berlingo, botste tegen de middenberm en sloeg enkele malen over de kop. De mama van twee kinderen raakte slechts lichtgewond en kon zelf uit haar verhakkelde wagen kruipen. Die is wel rijp voor de schroothoop. De donkerblauwe wagen die het manoeuvre uitvoerde, reed na het ongeval gewoon verder.


Ingeborg vertelt: "Iets voorbij de afrit Wetteren ter hoogte van het tankstation passeerde ik een donkerblauwe wagen die rechts van mij op het eerste baanvak reed. We reden vrij traag, want het was nog donker en druk op de snelweg. Plots week die wagen uit. Vermoedelijk had de bestuurder mij niet gezien in de dode hoek. Ikzelf moest een ruk naar links geven aan het stuur of ik werd in de flank geramd. Daarbij ging mijn auto aan het slingeren en botste tegen de berm. Uiteindelijk - na enkele malen over de kop te gaan - bleef mijn auto op zijn dak liggen. Het enige wat ik me herinner is de kleur van de wagen. Merk of nummerplaat heb ik niet kunnen zien", vertelt Ingeborg.

Ingeborg De Gols.
Didier Verbaere Ingeborg De Gols.

Whiplash

Ze raakte lichtgewond, maar de andere bestuurder bekommerde zich niet om haar en pleegde vermoedelijk dus vluchtmisdrijf. "Ikzelf kom er vanaf met een whiplash en wat blauwe plekken. Het hoge dak van mijn Berlingo heeft erger voorkomen. De andere bestuurder heeft misschien niet gezien wat er gebeurd is, anders was hij of zij zeker gestopt, hoop ik. Maar volgens de Wegpolitie zijn aanrijdingen met stoffelijke schade en vluchtmisdrijf schering en inslag op de autostrade. Camerabeelden van het ongeval zelf zijn er niet. De camera's staan immers in de richting van Gent opgesteld. De politie zal alle nummerplaten van passerende blauwe wagens rond dat tijdstip opsporen en onderzoeken. Ondertussen kan de verzekering echter niet tussenkomen in de kosten, dus hopen we via deze weg getuigen te vinden. Of hopen we dat de bestuurder van de blauwe wagen zich alsnog meldt zodat we dit via de verzekering kunnen regelen", besluit Ingeborg. Ze is bereikbaar op 0474/47.63.33 en ingeborgdegols@gmail.com.