Gevlucht voor politie omwille van 10 gram cannabis

De negentienjarige Brent D. uit Buggenhout, die op vrijdagavond zwaar crashte met zijn wagen in de Baasrodestraat in Lebbeke, was niet onder invloed van drank of drugs. Hij probeerde te vluchten voor de politie omdat hij 10 gram cannabis bij zich had, maar crashte met zijn wagen in een voortuin.

Brent D. reed op vrijdag met hoge snelheid een verboden richting in aan het kruispunt met de Mandekensstraat en het Hoogveld. Agenten aan boord van een anoniem politievoertuig zagen de overtreding en zetten meteen de achtervolging in. Ze gebaarden de jongeman zijn auto aan de kant te zetten. Zowel de sirenes als de verbale aanmaningen hielpen niet, de bestuurder bleef vluchten. Hij haalde snelheden tot 160 km per uur.


Aan de Volaardestraat in Lebbeke ging het mis op een vluchtheuvel. Door de hoge snelheid begon de auto te slingeren. Hij beschadigde enkele voortuinen, ging over de kop en kwam op zijn zij terecht in een voortuin. De jongeman kon na een tijd zelf uit het voertuig klimmen. Hij was lichtgewond.


De politie von in de wagen 10 gram cannabis. Vermoedelijk sloeg D. daarom op de vlucht. Voor deze hoeveelheid en het negeren van het verbodsbord kon hij enkel een minnelijke schikking oplopen. De 19-jarige bestuurder zal het nu binnenkort mogen uitleggen voor politierechter Peter D'hondt, waar hij ongetwijfeld een veel zwaardere straf zal krijgen. Ook de schade aan de tuinen zal D. een flinke duit kosten. (KBD)