Geen alcoholslot voor fietser die onder invloed betrapt werd

Geert De Rycke
Politierechter Peter D'hondt heeft geen alcoholslot opgelegd voor M.V.D. uit Dendermonde. Die had vorig jaar een aanrijding en bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 2,14 promille, maar verplaatste zich op het moment van de feiten wel met de fiets, nadat hij zijn verjaardag gaan vieren was. Door de nieuwe wetgeving moest hij ook een alcoholslot krijgen in zijn wagen, maar dat probleem werd nu verholpen. 

De zaak werd uitgesteld en de jongeman moest zich laten testen bij een dokter om te zien of er geen alcoholprobleem was. De test was negatief en de jongeman kreeg dus geen alcoholslot. “Er is geen misbruik van alcohol of problematisch gebruik aanwezig”, motiveerde D'hondt. “Gelet op het gebruikte vervoersmiddel is het niet opportuun voor de rechtbank om een alcoholslot in het voertuig te laten plaatsen", eindigde de politierechter. 

Hierdoor spaart de beklaagde alvast minstens 3.000 euro uit, want de plaatsing van een alcoholslot is bijzonder duur. Voor het dronken rijden kreeg de man wel een geldboete van 1.600 euro,  waarvan 1.200 euro met uitstel. Hij zal ook een rijverbod moeten uitzitten van 15 dagen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.