Gaststad voor jaarlijks Feest van de Folk

Dendermonde is dit weekend gaststad voor het jaarlijkse Feest van de Folk, een organisatie van vzw Muziekmozaïek uit Gooik. In Dendermonde strijken de organisatoren neer voor de finale van hun tiendaagse folkfeest, met aandacht voor lokaal en bovenlokaal muzikaal folktalent.

Voor 'Dendermonde folkt' valt er nu zaterdag vanalles te beleven in het centrum van de Ros Beiaardstad. Tussen 14 en 23.30 uur kunnen liefhebbers op verschillende plaatsen genieten van folky deuntjes. In de namiddag zijn er straatoptredens van de Fanteyfanfare, WZWZ en Confrérie des Muchards de Saint-Druon.


Vanaf 18.30 uur vinden huiskamerconcerten plaats. Lili en Route speelt in de muziekacademie in de Kerkstraat. Sons of Sirius treedt op in de Papiermolenstraat 15 en Vonkkayts in de Molenstraat 91. De Honky Tonk Jazzclub aan de Leopold II-laan ontvangt de folkafdeling van de Lebbeekse muziekacademie. En Walter Evenenepoel speelt in de Beurzestraat 5. Om 21.30 uur start een Folkbal op de melodieën van Gooikestra, in Belgica BiS aan de Kerkstraat.


Zondag kun je tussen 11 en 14 uur komen jammen of zingen tijdens de 'Gezongen Mes'. Er is ook een gastoptreden van Orchestre International de Vieille à roue de Flandre. Iedereen is welkom in de Ros Beiaardzaal van het stadhuis.


Info op www.ccbelgica.be. (DND)