G-Sportdag wordt festival

Bart Claessens, schepen Carine Verhelst en G-fietsers Ryan en Kostia kijken uit naar het G-sportfestival.
Nele Dooms Bart Claessens, schepen Carine Verhelst en G-fietsers Ryan en Kostia kijken uit naar het G-sportfestival.
De jaarlijkse G-Sportdag in Dendermonde op zondag 30 september wordt groter dan ooit. Het sportieve evenement, waar mensen met een beperking kunnen proeven van allerlei -sporten, wordt een festival. Er staan zelfs live optredens op het programma. Dendermonde werkt voor het gebeuren samen met Buggenhout, Lebbeke en Hamme en de talrijke G-sportclubs uit de regio.

"Ons G-sportfestival geeft alle bezoekers met een beperking de kans om kennis te maken met liefst zeventien verschillende G-sporten", zegt Bart Claessens, verantwoordelijke voor de G-Sport in Dendermonde. "Nadien kunnen ze aansluiten bij een sportclub die hen bevalt. We merken dat dit concept echt een succes is. Na zo'n sportdag krijgen deelnemende clubs vaak inschrijvingen van G-sporters binnen. Vorig jaar verwelkomden we zo'n tweehonderd deelnemers. Door de samenwerking met omliggende gemeenten dit jaar, verwachten we dat het aantal dit jaar nog hoger zal liggen."

Het G-Sportfestival begint om 13.30 uur. Op de sportcampus van Sint-Gillis-Dendermonde, aan de Van Langenhovestraat, staan tot 16.15 uur allerlei initiaties en demo's op het programma. Om 16.45 uur treedt beatboxer Emiel op. Daarna volgt een optreden van Mister Moon. DJ Jan Van Gaver sluit de dag af. Iedereen is welkom. Deelnemen is gratis. Info: bart.claessens@dendermonde.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.