Floor maakt televisiedebuut op VIER

FLOOR VAN BOVEN (7) SPEELT IN HET NIEUWE PROGRAMMA '#HETISINGEWIKKELD'

Floor Van Boven samen met Johny Voners, waar ze al snel vrienden mee werd.
Foto Geert De Rycke Floor Van Boven samen met Johny Voners, waar ze al snel vrienden mee werd.
De zevenjarige Floor Van Boven maakt vanavond haar televisiedebuut. Het meisje kreeg een rol in de nieuwe Vlaamse fictiereeks '#hetisingewikkeld' op VIER. "Ik ben supertrots, ik wilde al zo lang op televisie komen", zegt Floor. "Voor de opnames heb ik zelfs een skivakantie laten schieten."

Op de planken heeft ze al gestaan, ettelijke musicalstages zijn al achter de rug en broertje Lucas is regelmatig te zien op televisie in diverse reclamespots. Maar zelf op televisie komen, zo ver had Floor Van Boven het nog niet geschopt. Tot nu. Het zevenjarig meisje maakt haar opwachting in '#hetisingewikkeld', een nieuwe tragikomische fictie over familie, liefde en nieuwe gezinsvormen op VIER. Floor acteert er aan de zijde van onder andere An Miller, Ben Segers, Charlotte Vandermeersch en Johny Voners. Vanavond gaat de serie in première, met een dubbelaflevering. "Toen mama me vertelde dat ik kon deelnemen aan audities voor de rol van zusje Mona in de reeks, was ik meteen enthousiast", vertelt Floor. "Ik speel heel graag toneel en ik wilde ook wel eens zoals mijn broer Lucas op televisie komen. Al was ik op de dag van de audities zelf heel nerveus. Ik dacht dat ik de rol niet ging krijgen. Maar toen bleek dat dit wel het geval was, was ik door het dolle heen."


Floor moest voor de opnames zelfs haar skireis laten varen, samen met mama Ilse. "De draaidagen vielen tijdens de paasvakantie en dan zouden we net met heel de familie gaan skiën", klinkt het. "Ik mocht kiezen en die keuze was snel gemaakt. Papa en Lucas zijn dan alleen met de familie op skireis vertrokken. Mama en ik maakten er een meisjesweek van. De draaidagen die week waren echt super."

Op handen gedragen

Floor werd op de set alvast op handen gedragen. Als allerjongste werd ze er maar wat graag door iedereen geknuffeld. Vriendschap sloot ze er met Ben Segers en Johny Voners. "Johny is echt superlief", zegt het meisje. "Sindsdien kijk ik elke dag naar FC De Kampioenen en lees alle strips van deze serie. Ik droom er ondertussen van dat ik ooit de rol van Paulientje zou mogen spelen."


Zestien opnamedagen moest Floor meemaken. "Die waren best zwaar, maar super leuk", blikt ze terug. "Tussendoor was er allerlei lekkers om te eten. Ik was best onder de indruk van wat er allemaal komt kijken bij opnames voor zo'n televisiereeks. En de scènes waren eigenlijk ook niet allemaal voor kinderogen bestemd. Het is nu eenmaal een reeks voor volwassenen, er zit ook wat 'vrijen' in. Ik denk niet dat mijn vriendjes van hun ouders zullen mogen kijken, al zou ik natuurlijk wel graag hebben dat ze me op televisie zien."


De eerste twee afleveringen heeft Floor ondertussen zelf wel al mogen bekijken. "Het is wel een beetje raar om jezelf zo op het grote scherm te zien", zegt ze. "Maar ik vind het resultaat echt wel goed. Ik hoop dat er nog een tweede seizoen komt en dan kan ik nog eens meedoen." Met een televisiedebuut vanavond, maakt Floor vrijdag allicht een superstart op school. Basisschool De Bijenkorf heeft er dan in één klap een actrice bij. "En ik wil zeker nog meedoen aan televisiereeksen of films", zegt Floor.