Flanders Open Rugby lokt weer massa

De rugbyspelers hadden het duidelijk naar hun zin op het terrein in Dendermonde.
Foto Geert De Rycke De rugbyspelers hadden het duidelijk naar hun zin op het terrein in Dendermonde.
Op en rond de sportcampus aan de Van Langenhovestraat in Sint-Gillis-Dendermonde heerste er het voorbije weekend weer een grote drukte.

Aanleiding was de Flanders Open Rugby, die jaarlijks tijdens het pinksterweekend plaatsvindt. Meer dan negentig teams uit veertien verschillende landen van over de hele wereld zakken daarvoor naar Dendermonde af om wedstrijden tegen elkaar te spelen. Dat leverde zoals elk jaar weer heel wat rugbyspektakel op.


Aan het sportieve gebeuren wordt ook een groot festival gekoppeld, voorzien van drie podia, live optredens met dj's en camping incluis.


"In onze Big Tent alleen al kunnen 3.000 feestvierders binnen", zegt toernooidirecteur Mario Zaman. "Thema dit jaar was Jungle Vibes en dat leverde alvast een bont allegaartje van verklede personen op. Ook aan de andere podia zat de sfeer er stevig in." Met de FOR zamelt de Dendermonde Rugbyclub ook geld in voor het goede doel. De sportclub steunt de MS-Liga, de vzw Ikoo en de Capelderij uit Opdorp, het begeleidingscentrum voor moeilijk opvoedbare jongeren. (DND)